badestrande, klinter, skove, skøn natur, frisk luft,

og godt vejr, så har du alt du kan ønske dig.

Stor ros for det arbejde der er udført i forbindelse med Krydstog skibenes ankomst til Hundested.


Men hvis man inviterer gæster til kaffe eller spisning, har lagt dug på bordet og pyntet med blomster, så ville de færreste have undlade at støvsuge og vaske gulvet så der var rent og pænt uden snavs og nullermænd.
Det er desværre ikke det der er tilfældet flere steder i selve byen, medens nogle fjerner ukrudt og diverse efterladenskaber uden for deres forretning, er der mange der ikke gør.


Til pynt og forskønnelse af byen er der opsatte nogle blomsterkasser der er al mulig grund til at rose, for de bærer præg af at man befinder sig i en havn, idet de ligner hyttefade, virkelig flot og originalt.
Men, men, nogle af de flotte blomsterkasser er opsat lige ved siden af de store ukrudts planter.

Der er også fremstillet nogle standere der er blevet opsat ved fortovskanten på Nørregade, et meget fint initiativ, blot ser man ikke meget til blomsterne som er for små til den store spand, men får de nok vand og ellers for lov at være i fred, så kan de også blive pæne at se på.


Man taler meget om at prøve at binde by og havn bedre sammen, og hvad der skal ændres i den retning er der flere bud på, bl.a. at tillade, at der bygges forretninger på havneområdet.

Jeg blev dog noget betænkelig da jeg i Halsnæs Avis den 11. maj kunne læse om Aldi´s planer for udbygning ”på havnen”.  
Den viste illustration af hvordan forretningen kunne komme til at se ud, fik mig med gru til at tænke på Lidl´s forretning i Frederiksværk, og det vil være en stor fejl hvis en sådan, eller lignende, facade vil blive en del af havnen, så er man for alvor ved at ødelægge havnens sjæl og så vil havnen blot blive en ordinær turisthavn som mange andre i landet.
Hvis der skal opføres forretninger på havneområdet, så må det ske med fuld hensyntagen til havnens karakter, ikke i stål og glas med spraglede facader, det er trods alt havnen der er byen Hundested´s største aktiv.


At binde by og havn sammen kræver bl.a., at man trækker på sammen hammel, men noget kunne tyde på, at det kniber lidt med at være enige om hvordan det skal ske.


Uanset hvem der har ansvaret for at rydde op og fjerne ukrudt, så ville jeg til hver en tid selv tage affære hvis jeg havde en butik i byen.
Det kræver ikke nogen større indsats at få det fjernet, det skylder man både gæster og de forretninger der sørger for at få ukrudtet fjernet. Borgerne i Hundested ser det næppe til daglig fordi de er så vandt til at det er der, men vær sikker på, at gæster der kommer til byen de ligger mærke til det.


Jeg har på en halv times fotosafari i byen fotograferet noget af ukrudtet, jeg har sørget for at de enkelte steder er så anonyme, at det kun er de pågældende ”ejere” af ukrudtet der kan kende det igen, da jeg ikke ønsker at hænge de enkelte ud.   …se billederne.


Byen kunne godt bruge en mand som Alex, der for år tilbage gjorde en stor indsats for at holde byen ren, hvad med at kommunen og erhvervsforeningen fandt ud af noget sammen.


Diverse kommentarer.